Autor: Dopoznania.pl
17 stycznia, 2023Inne

Jak prawidłowo wybrać kostkarkę do lodu do lokalu gastronomicznego?

Kostkarka do lodu to niezbędne urządzenie w wielu restauracjach czy barach. Zastanawiasz się, jak prawidłowo wybrać ten sprzęt gastronomiczny, aby był wydajny, solidny, ale jednocześnie nie chcesz przepłacać? Ten artykuł stworzyliśmy z myślą o takich osobach,jak ty! Czytając go, zyskasz niezbędne informacje na temat działania i zakupu dobrej maszyny do lodu. Gorąco zachęcamy cię do lektury!

Najważniejsze aspekty działania dobrej kostkarki do lodu

Kostkarki do lodu gastronomiczne, które obecnie są dostępne na polskim rynku, to specjalne urządzenia, przystosowane do produkcji lodu w dużej ilości. Najważniejszą częścią maszynki do lodu jest wydajny układ chłodzący. Jego najistotniejsze działanie to zamrażanie w możliwie jak najkrótszym czasie wody, która znajduje się w dołączonym do niego zbiorniku. Następnie kostkarka do lodu przerabia je na bryłki lodu. Taki gotowy produkt trafia do drugiego, suchego pojemnika, a następnie jest już w pełni gotowy do dodania go do drinków albo innych, zimnych napojów. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do mrożonych kaw i herbat. 

Dzięki wydajnej kostkarce pod zabudowę albo wolnostojącej każda restauracja, bar, klub czy inny lokal ma możliwość szybkiego i sprawnego podania napojów chłodzących, które mają pozytywny wpływ na cały zysk takiego miejsca. Dlatego warto w to urządzenie jak najszybciej zainwestować. Wysokiej jakości maszyna do robienia lodu usprawnia pracę całego lokalu gastronomicznego, a przy tym sprawia, że zimne napoje są orzeźwiające i jednocześnie smaczne.

Parametry, na które powinieneś zwrócić uwagę podczas wyboru kostkarki do lodu gastronomicznej

Kostkarki do lodu nie kupuje się zbyt często. Jeżeli zainwestujesz w wysokiej jakości tego typu urządzenie do swojego lokalu gastronomicznego, przez wiele lat nie będziesz musiał kupować następnego takiego sprzętu. Przy odpowiednim użytkowaniu maszyny do kostek lodu świetnie ona służy bez konieczności częstej naprawy. Wystarczy tylko, że dobierzesz ten sprzęt gastronomiczny do potrzeb swojej restauracji albo baru! Jak to skutecznie zrobić? Poniżej podpowiadamy ci, które parametry urządzenia do robienia lodu do drinków sprawiają, że jest ono wydajne i odporne na różne usterki. Koniecznie zwróć na niego uwagę, przeglądając oferty sklepów!

Moc i wydajność maszyny do kostek lodu

Jeżeli szukasz kostkarki do lodu do lokalu gastronomicznego, który codziennie odwiedza mnóstwo gości, moc tego urządzenia powinna być wysoka. Dlatego zdecydowanie nie kupuj maszyny do lodu dedykowanej biurom czy użytkowi domowemu. Co ważne, moc sprzętu bardzo przekłada się na jego wydajność. Przez to pojęcie w przypadku kostkarek rozumie się maksymalną liczbę produktów wyprodukowaną w ciągu 24 godzin. Najlepsze maszyny do lodu gastronomiczne wytwarzają maksymalnie 45 kilogramów na dobę. Jeżeli twój lokal ma duże na niego zapotrzebowanie, wybierz właśnie taką kostkarkę. W innych przypadkach wystarczy urządzenie, które produkuje około 25 kilogramów lodu w ciągu 24 godzin.

Łatwość czyszczenia i obsługi kostkarki do lodu

W jaki sposób konserwuje się wybrane przez ciebie urządzenie do kostek lodu? Czy jego obsługa przysparza trudności? Pamiętaj, że dobra kostkarka ma zamontowany system samoczyszczący. To oszczędzi ci mnóstwo czasu, a także zmniejszy liczbę podjętych konserwacji tego sprzętu gastronomicznego. 

Podczas wyboru kostkarki gastronomicznej zwróć uwagę również na to, czy posiada regulację rozmiaru kostek. Z pewnością ci się ona wielokrotnie przyda! Życzymy wyłącznie udanego wyboru maszyny do lodu do swojego lokalu gastronomicznego. Powodzenia!

    Devenir accro au Viagra | Sicherheit Ihr Viagra nicht geheim | Viagra voor vrouwen | Il Viagra può aiutarti | Quieres comprar Viagra